fbpx

Sådan foretager vi en knivslibning!

Knivslibning kan foregå på 1000 forskellige måder, hver med sine fordele og ulemper. Af den grund benytter vi en kombi af de metoder, som passer til netop dine knives behov
– så her er en introduktion til, hvordan vi sliber dine knive.

Jeg vil i dette indslag gennemgå hvordan en knivslibning kan se ud. Det er dog vigigt at nævne, at metoden varierer fra kniv til kniv.
Har du interesse i, at læse mere om de forskellige kniv-typer, kan dette findes her: Knivtyper – guide for begyndere

Sådan ser det ud, når vi sliber dine knive.

En knivslibning starter ALTID med at vurdere standen på kniven. Dette er vigtigt, for at kunne vurdere hvor i processen, vi skal starte.
Der er selvsagt stor forskel på at slibe en stor tysk kniv, med flere hakker i æggen, og en fin tynd japaner. (Læs forskellen Her).

Vi foretager en grundig vurdering af kniven, hvor vi ser efter sløvhed og hakker. Har kniven ingen hakker, men trænger blot til en let slibning, starter vi ud på slibesten.
Dette er enormt skånsomt for æggen, men er meget tidskrævende og fjerner en minimal mængde materiale.
Er kniven ekstra medtaget, med hakker eller ekstraordinær sløvhed, tager vi kniven over til båndsliberen. Båndsliberen er effektiv til, at genoprette æggens form. Efter de har fået en tur på båndsliber, ryger de over på de førnævnte slibesten.
På stenene bliver de slebet op til enten #2000 eller #5000 alt efter knivtype. Sidst slutter vi af på en filtskive, eller læder, for at trække æggen op, så den står knivskarpt.
– Lige klar til at barbere samtlige hår af armene…. eller self. skære tomater 😉

Har du fået lyst til at følge med i vores arbejde, kan du følge os her: Facebook
Skal vi give dine knive, den beskrevne tur, kan du bestille os her, til kun 65,- pr kniv: Book

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *